Çalışanlarınızın işitme duyularını kabetmemeleri için onları 80 dB (A) üzerindeki gürültü seviyelerinden korumak gerekir. Bu nedenle, sağlanan kulaklıklar kişiye uygun ve etkili olmalıdır.
Kulak koruyucular gürültüye maruz kalınan sürenin %100 ünde kllanıldıkları takdirde etkilidirler! 80 dB (A) gürültü seviyesinde sadece 10 dakikalık bir süre boyunca kulak tıkacının çıkarılması işitme korumasının etkinliğini % 40 azaltır!
Kulak korumasının etkisi bir şemsiye olarak düşünülebilir: açık olduğunda, sizi yağmurdan korur. 10 saniye boyunca kapatırsanız ıslanırsınız! Tekrar açsanız bile, hala ıslak kalırsınız!
Kulak koruyucularınızı yüksek gürültü seviyelerinde sadece birkaç dakika kulağınızdan çıkarırısanız, gürültü sırayla geçici sağırlık, kulak çınlaması ve kalıcı işitme kaybına neden olacaktır.
Dispozbl tıkaçlar: etkili bir çözümmüdür? Gerçekçi olursak hayır …
Ayrıca, üreticilerin sorumluluğuda sorgulanmalıdır. Çalışmalar işitme korumasının kulağa doğru yerleştirilmesinin sorunlu olduğunu göstermektedir.
Tek kullanımlık bir tıkacı kullanmak düşündüğünüz kadar kolay değildir! Kulağa derin bir şekilde yerleştirilmemişse, kulak kanalında düzgün bir şekilde açılabilimesi için, yerleştirmeden önce yeterince sıkıştırılmamışsa, kulak kanalının boyuna uygun büyüklükte seçilmemişse, yerleştirdikten sonra tekrar dışarı çıkar.
Normalde 30 dB (A) ‘baskılama yapan bir kulak koruyucuyu kulağa yanlış yerleştirirseniz, gerçekte sadece 10 dB (A)baskılama elde edersiniz! Kullanıcı, kullan at tıkacı kulağına doğru takılıp takılmadığını nasıl bilebilir? Gürültülü ortamda kaç kullanıcı standart kulak tıkacını doğru şekilde kullanıyor?